joi, 26 iunie 2008

Zgârie-nori mişcător

Întrebare: câţi zgârie-nori are România?...hmmm...nici unul şi probabil că nici nu vor apărea unii prea curând.
În alte ţări, în schimb, genul acesta de construcţii arhitecturale sunt de multă vreme un concept perimat. E sunt alţii în stare să facă? Păi de exemplu un zgârie-nori mişcător. Evident că va fi construit în Dubai şi va purta numele de “The Dynamnic Dubai Tower”, va avea 80 de etaje şi 420m înălţime. Se pare că pentru suficient de mulţi bani, cei care vor dori, vor putea să îşi rotească lucuinţa în jurul unui ax central, cu doar o simplă comandă vocală. Cel mai “ieftin” apartament va avea 125 metri patraţi şi va costa în jur de 4mil de $. Pentru construcţie vor fi mobilizaţi dor 680 de oameni, în comparaţie cu cei 2000 care au contribuit la construcţia lui Burj-al-Arab.
Mi s-a părut interesant motto-ul după care se ghidează şeicul lor: “Nu aştepta viitorul să vină la tine, înfruntă-l!” Frumoase vorbe, venite de la un lider. Probabil că “liderul” nostru ar spune: “Nu aştepta viitorul să vină la tine, că nu ai nici un fel de viitor!” :))
Delectaţi-vă cu filmuleţul:

0 comentarii:

  © Blogger template 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com | Distributed by Blogger Blog Templates of the Fractal Blog Network 2008

Back to TOP