vineri, 13 iunie 2008

Vineri 13


Cu ghinion pentru unii? Statisticientii germani au stabilit că data de Vineri 13, privită de mulţi oameni ca fiind una ghinionistă, este de fapt mai sigură decât o Vineri obişnuită. Wow...amazing!
Ei au arătat că de fapt mult mai puţine accidente sau incendii au loc atunci când e Vineri 13. Există posibilitatea ca acest lucru să se datoreze faptului că în data de 13 lumea este în general mai precaută sau chiar nu iese din casă. Chiar şi şoferii conduc mai prudent în astfel de “zile cu ghinion”.
În ultimii doi ani, agenţiile de asigurări auto au avut în medie 7800 de cazuri de accidente în trafic în fiecare vineri, iar media pentru zilele de Vineri 13 este de 7500 de cazuri.
Părerea mea că studiul ăsta demonstrează încă odată ceva ce eu personal ştiam de mult. Şi anume că norocul sau ghinionul ţi-l faci singur. Ce e tare la chestia asta e faptul că cineva în lumea asta e plătit(cu bani adică) să facă “studii” care nu folosesc la nimeni si la nimic. Păi în cazul ăsta să îmi de şi mie cineva bani să fac nişte studii legate de probabilitatea scăpării săpunului la baie, raportul de corelaţie între viteza de creştere a ierbii şi nivelul piţzipongiei pe metru patrat, media acţiunilor de “frecare a mentei” la populaţia inactivă din mediul urban şi bineînţeles homoscedastcitatea erorilor şi estimarea parametrilor ecuaţiei de regresie
“Y = a0 x fitze + a1 x prostie + ε”.
Mda... this goes to the “nevermind” section... just because.

1 comentarii:

Anonim 13 iunie 2008 la 15:48  

si eu am auzit ca: vineri e ziua lui venus, adica a dragostei, si numarul 13 in nu stiu ce mitologie indiana este considerat numarul inteligentei.
Faptul ca ziua asta e cu ghinion vine din crestinism, de la cina cea de taina care a avut loc vineri, si la care au participat Isus + 12 apostoli = 13.

  © Blogger template 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com | Distributed by Blogger Blog Templates of the Fractal Blog Network 2008

Back to TOP