luni, 16 iunie 2008

Record la consum de carburant: Peugeot 308 1.6 HDi

De ce mi-am luat eu Peugeot? Hmmm cred că nu ştiu exact răspunsul la întrebarea asta. Dacă sunt mulţumită de el? Da! De ce ar trebui să îşi ia alţii Peugeot? Uite şi răspunsul: doi australieni au bătut recordul mondial de consum cu un Peugeot 308. Ei au făcut 1.919 kilometri cu 60 de litri de motorină (un rezervor). Cool!
Maşina a înregistrat un consum mediu de 3,13 litri/100 de kilometri şi emisii de CO2 de numai 85 grame/kilometru. Al doilea record se referă la distanţa parcursă cu un rezervor plin: 1.919 kilometri cu 60 de litri de motorină.
Bineînţeles că recordul nu a fost bătut cu maşina “încălţată” cu cauciucuri reşapate, ci pentru a obţine rezultatul dorit s-a acordat o atenţie deosebită aerodinamicităţii, s-au folosit pneuri Michelin Energy Saver, care reduc rezistenţa la rulare cu 20%, s-au propus motorizări pe benzină şi motorină - în special motorul 1.6 litri HDi FAP, ce înregistrează emisii CO2 de 120 grame/kilometru - şi s-a avut în vedere şi procesul de reciclare ce vizează 99% din greutatea lui 308.
Ideea e că ăştia doi o să fie înscrişi în Cartea Recordurilor 2009.
Sunt voci cârcotaşe care spun că: “astea-s basme” şi “la vale cu motorul oprit, poate” etc. Pe forumuri se găsesc o groază de deştepţi care se autodeclară experţi în tehnică automobilistică şi care cu maşinile lor nu au reuşit să scoată mai puţin de 5 la sută... bla bla bla...anyhow.
E normal să fii fie pro fie contra unei mărci, unora le place Peugeot alţii probabil că nici nu vor să audă de ei. I like it, pentru că e maşinuţa mea şi o iubesc :P, de aia o să trec postul la secţiunea “cool”...

1 comentarii:

Julie 16 iunie 2008 la 19:42  

Aici nu mai pot sa te contrazic :))))

  © Blogger template 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com | Distributed by Blogger Blog Templates of the Fractal Blog Network 2008

Back to TOP