vineri, 6 iunie 2008

Bombă nucleară - cauza cutremurului din Sichuan – China?!


Am citit o ştire ce m-a “cutremurat”. Cine îşi doreşte o confruntare directă cu forţele naturii? Ba mai mult, de ce ţi-ai dori să le provoci chiar tu?! Mă depăşeşte genul ăsta de gândire de “rocket scientist” aşa că am să prezit informaţiile aşa cum le-am citit şi eu:

Un expert în tehnologie nucleară, care doreşte să rămână anonim, cred că o explozie nucleară nedeclarată a cauzat recentul cutremur de 8.0 magnitudine din Sichuan China, în urma căruia cifra morţilor a depăşit 70.000.
Site-ul chinez Boxun News scria că expertul a raportat că a existat o puternică explozie nucleară în apropiere de epicentru cutremurului. Afirmaţiile lui se bazează pe declaraţiile câtorva martori oculari care spuneau că au văzut, la momentul cutremurului, cum munţi de beton şi metal au fost protectaţi în aer. Se bănuieşte că provin de la o bază nucleară subterană. China News Services(CNS) a raportat că în data de 31 mai, paramedici aparţinând spitalelor Armatei de Eliberare care căutau supravieţuitori, au descoperit deşeuri betoniere întinse pe o suprafaţă de aprox.1 km lăţime şi 2 km lungime într-o vale, foarte aproape de epicentru cutremurului. Trebuie specificat că în acea zonă nu erau declarate nici un fel de construcţii civile sau de altă natură.


Expertul chinez mai declara că este convins de faptul că o armă nucleară scăpată de sub control a distrus o bază militară secretă şi a cauzat respectivul cutremur.
Se ştie că cel puţin o bază militară chineză e situată în oraşul Mianyang, provincia Sichuan, lângă epicentru.
Forţele Speciale chineze au blocat accesul în zonă, imediat după cutremur, iar oamenii care au fost opriţi de autorităţi spun că au văzut “bărbaţi în costume protectoare albe” care se deplasau în vehicule militare. Deasemenea, întreg personalul de salvare de la epicentru era constituit doar din militari. Ştirile din întreaga lume prezentau ţările care şi-au oferit ajutorul prin echipe de salvare, iar guvernul chinez a refuzat acest ajutor în repetate rânduri. Beijingul a interzis accesul echipelor de salvare internaţionale timp de 72 de ore de la producerea dezastrului şi astfel au scăzut dramatic şansele de supravieţuire a celor prinşi sub dărâmături.
La ora actuală, bilanţul dezastrului e următorul:
• 69,019 morţi
• 373,573 răniţi
• 18,627 dispăruţ
• Există bănuieli că sute de mii de oameni au fost expuşi la raiaţii în urmă explozieinerecunoscute de guvernul chinez.

Mi se pare terifiantă ideea că toţi suntem “disposable” şi că pentru mai marii noştrii e mai importantă idea de a-şi ascunde rahatul, decât de a salva vieţile oamenilor. I’m sad :( ….articolul ăsta intră la categoria “nevermind”, deşi probabil că ar trebui să aibă o categorie numai pentru el.

1 comentarii:

Anonim 8 iunie 2008 la 01:43  

Da, este un paradox faptul ca cel mai populat continent, Asia (peste 50% din populatie), este cel mai afectat de dezastrele mai mult sau mai putin naturale. Indiferent de radacina raului, in situatiile de genul asta ne dam seama cat de vulnerabili suntem in fata naturii (care isi face selectiile ei oricum, cu sau fara interventia umana) sau in fata unor idioti, ca altfel nu stiu cum sa le spun... teroristi, mad scientists, hitleri stalini, si alte specii de genul. Chinezii (asiaticii, in general) sunt oricum ciudati pentru noi... nu stii niciodata la ce sa te astepti de la ei...
Pentru cine are nervi - cele mai sumbre statistici pe care le-am citit vreodata: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_natural_disasters_by_death_toll

  © Blogger template 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com | Distributed by Blogger Blog Templates of the Fractal Blog Network 2008

Back to TOP