marți, 17 iunie 2008

Prostu’ tot prost rămâne

Pe la începuturile acestui blog am scris un post despre oferta de... hai să-i spunem de "ciocolată" a litoralului românesc, al cărei raport calitate/preţ este mai mult decât neadecvat. Acuma vine demonstraţia finală de prostie. Si de parcă nu toată lumea pleacă în vacanţă la greci, turici, croaţi, tunisieni etc., dacă mai erau câţiva indecişi în privinţa vacanţei, hai că-i facem noi să nu vină sigur la noi pe litoral:
Hotelierii de la mare au început marea bătălie cu „privaţii” pentru cazarea turiştilor care vin în vacanţă, armele principale utilizate fiind preţurile(mai mari) şi condiţiile(mai proaste) oferite. Bineînţeles că într-o ţară unde totul e pe dos, conceptul de “concurenţă” e înţeles şi el pe dos. Să mă explic: cum ar face grecii – dacă vreau turişti mai mulţi şi profit mai mare cresc calitatea serviciilor şi menţin preţurile constante, ba chiar le pot mări uşor; cum fac românii – păi dacă vreau profit, atunci scad calitatea la minim, cresc preţurile de nu-ţi vine să crezi şi sigur încasez cât zece la un loc. Mda!
O noapte de cazare la hotel, în această lună, poate varia între 30 şi 350 de lei, în funcţie de stelele(verzi) cu care este clasificată locaţia. La aceste costuri se adaugă şi serviciile obligatorii incluse(de genu hârtie de budă), care mai măresc şi ele preţul cu câţiva zeci de lei. În domeniul cazărilor cu regim hotelier, scumpirile se vor produce odată la două săptămâni(păi le dăm să se sature), până la mijlocul lunii august. În timp ce hotelurile oferă cazare la preţuri care variază de la inceputul sezonului până la sfârşitul acestuia, „privaţii” încearcă să menţină costurile pentru a nu pierde din clienţi(păi ăştia-s mai deştepţi ca ăia de au hoteluri). Aici, o cameră poate fi închiriată cu sume între 50 şi 150 de lei pe zi. Hotelierii justifică aceste preţuri ridicate prin faptul că unele hoteluri oferă servicii all-inclusive până la sfârşitul verii(wow...adevărul e că serviciile asta all-inclusive îs o treabă). Un alt factor care majorează costurile cu până la 200 de lei ţine de „vederea la mare”(mai bine zis vederea la balta împuţită plină de alge şi goange şi vederea spre plaja plină de mucuri de ţigară de la cocalari şi piţipoance).
Tot aşa... că aşa faceţi treabă. Turismul nostru e în kkt până peste cap şi noi turnăm în continuare kkt peste el. R.I.P.
...."nevermind"

0 comentarii:

  © Blogger template 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com | Distributed by Blogger Blog Templates of the Fractal Blog Network 2008

Back to TOP