sâmbătă, 28 iunie 2008

“Pădurea” din uzina Ferrari

Maranello, Italia, este un orăşel mic, liniştit, care nu ar ieşi în evidenţă prin nimic, în cazul în care nu ar goni pe străduţele sale bolizi Ferrari, unul mai nervos ca altul. Ferrari este simbolul oraşului. Fabrica de acolo se întinde pe o suprafaţă de 50 ha, şi nu e o fabrică oarecare, e un mic oraş. În interiorul său există străzi în toată regula, ce poartă numele unor piloţi de F1 şi din loc în loc, oaze de verdeaţă ce formează adevărate grădni interioare.
Cei de la Ferarri au dezvoltat acest concept pornind de la o filozofie căreia i-au dat numele de “Formula Uomo”. S-au gândit că o mică grădină printre utilajele fabricii, va face aerul mai curat, îi va relaxa pe muncitori şi va ajuta la atenuarea zgomotului făcut de maşinile industriale.Pentru cei responsabili cu dezvoltarea de noi produse există: Centrul de Dezvoltare Produs, numit şi "Casa senină a ideilor". Despre acest centru, cei de la Ferrari spun că seamănă cu un "loc în afara timpului", pentru că are patru nivele, unite prin scări şi pasaje surprinzătoare, primul nivel e acoperit de apă, în centru sunt bambuşi, iar clădirea este transparentă.
Pe lângă maşinile high-class se pare că Ferarri le oferă, muncitorilor săi, şi condiţii de muncă “high-class”.

0 comentarii:

  © Blogger template 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com | Distributed by Blogger Blog Templates of the Fractal Blog Network 2008

Back to TOP