joi, 9 octombrie 2008

10 destinaţii de toamnă

Astăzi un post mai relaxat.
Cine nu e la servici sau la şcoală, sau cine reuşeşte să evadeze pentru câteva zile, şi se gândeşte să plece într-o scurtă vacanţă, probabil ştie că toamna este un anotimp cel puţin la fel de interesant, din punct de vedere turistic, ca şi vara sau iarna. Am strâns aici 10 destinaţii din România care merită vizitate în această perioadă. Asta dacă timpul ţine cu turistul şi toamna e una plăcută şi călduroasă.
Ordinea e aleatoare.

1. Valea Arieşului.
Valea Arieşului este una dintre cele mai frumoase zone ale ţării, o zonă care îşi păstrează acel aer de vechi şi rustic, unde turiştii pot respira în linişte şi se pot relaxa, vizitând locuri noi şi impresionante, în toate anotimpurile. Aici se află cele mai multe aşezări la înălţime din Carpaţi, sate risipite pe văi şi pe dealuri, unde tradiţiile încă se mai păstrează.
2. Cheile Nerei.
Parcul Naţional Cheile Nerei - Beuşniţa este situat la limita sud-vestică a ţării, în sudul munţilor Anina. Mai exact în judeţul Caraş-Severin, învecinându-se cu localităţile Sasca Montană, Sasca Română, Potoc, Socolari, Ilidia, Ciclova, Oraviţa, Anina, Bozovici, Lăpuşnicu Mare, Dalboşeţ, Şopotu Nou şi Cărbunari. Peisajul este minunat, iar parcul este accesbili în orice anotimp. Aici, obiectivele turistice principale sunt Cheile Nerei, Lacul Dracului, Lacul Ochiul Bei, dar şi numeroase peşteri şi cascade impresionante.
3. Maramureş.
Maramureşul, zona din nordul ţării, este deja celebru printre turiştii ce preferă vacanţele active, în care se pot relaxa şi vizita în acelaşi timp locuri deosebite, cu peisaje minunate şi tradiţii străvechi. Exact asta îi atrage pe vizitatori în aceste locuri pline de farmec, înconjurate de munţi, tradiţiile populare păstrate cu sfinţenie, de la costume populare, obiceiuri, cântece şi dansuri, până la sculpturile din lemn, rafinat lucrate, ce pot fi văzute în curtea oricărui localnic.
4. Cheile Bicazului - Lacul Roşu - Durău. Cheile Bicazului sunt localizate în partea de nord-est a României (partea central-vestică a Moldovei), între Moldova şi Ardeal, respectiv între judeţele Harghita şi Neamţ. Zona oferă privelişti de-a dreptul impresionante, Cheile Bicazului meritându-şi pe deplin renumele de cele mai spectaculoase chei din România.
5. Padiş - Cetăţile Ponorului.
Padiş este poate ea mai cunoscută zonă turistică din Munţii Apuseni, celebră mai ales prin relieful carstic. Aici se pot vizita Cetăţile Ponorului, dar şi nenumăratele peşteri, gheţari (Focul Viu, al treilea ca mărime din România), canioane sălbatice (Valea Galbenei, Valea Boga), lacuri subterane şi cascade. Zona este ideală pentru amatorii de drumeţii montane.
6. Bran - Râşnov.
Castelul Bran, aşa-zisul castel al lui Dracula, construit pe o stâncă şi vizibil din depărtare, este situat la mai puţin de 30 de kilometri de Braşov, pe şoseaua care leagă Braşovul de Câmpulung Muscel.Castelul se află, de fapt, în centrul unei regiuni de o frumuseţe deosebită, care mai include localităţile Moeciu şi Râşnov, deja transformate în staţiuni foarte căutate de turişti.
7. Mănăstirile din Bucovina.
Mănăstirile reprezintă principala "atracţie" a unei zone deosebite a ţării noastre - Bucovina. Având influenţe bizantine, aceste locaşuri atrag mai ales datorită frescelor, pictate în culori vii pe zidurile lor, reprezentând poveşti biblice şi scene religioase, prezentate într-un fel care ne aminteşte de mai modernele benzi desenate. Principalele mănăstiri ale Bucovinei sunt Voroneţ, Moldoviţa, Suceviţa, Humor şi Arbore.
8. Gura Portiţei.
La origine un sat pescăresc situat undeva între Dunăre şi Marea Neagră, Gura Portiţei a devenit între timp ceea ce a fost odată staţiunea Vama Veche: un loc izolat, unde nu merge prea multă lume, în afara boemilor care caută linişte şi relaxare.
9. Valea Prahovei.
Nici Valea Prahovei nu mai are nevoie de prea multe cuvinte de prezentare. Cea mai celebră regiune turistică din Munţii Carpaţi cuprinde o serie de staţiuni - Azuga, Breaza, Buşteni, Sinaia, Predeal, sunt câteva dintre ele, pe care amatorii de ski şi de distracţii montane le cunosc foarte bine. La acestea se adaugă, se înţelege, Castelul Peleş.
10. Parcul Natural Apuseni.
Parcul Natural Apuseni reprezinta o regiune de concentrate frumuseti naturale, caracterizata de prezenta, mai mult decat oriunde in Romania, a reliefului carstic: pesteri, chei, defilee (si) platouri carstice. Un farmec deosebit este dat de umanizarea accentuata a acestor munti, modul de viata autentic al oamenilor care locuiesc aici fiind strans legat de natura.

1 comentarii:

Anonim 6 noiembrie 2009 la 09:44  

foarte frumoase imaginile din maramures este o zona frumoasa cu peisaje minunate

  © Blogger template 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com | Distributed by Blogger Blog Templates of the Fractal Blog Network 2008

Back to TOP