vineri, 4 iulie 2008

Moartea SUV-ului

Se trezesc americanii la realitate. General Motors abandonează proiecte după proiecte legate de modele noi de SUV-uri, pentru a-şi îndrepta atenţia spre modele de automobile economice. Ford face cam acelaşi lucru.
În scurt timp şi monstruosul Hummer se pare că va dispărea de pe piaţă, uzinele care îl produc urmând să se închidă în viitorul apropiat. Toate aceste măsuri au fost luate în contextul majorării preţurilor la combustibili şi al crizei mondiale de pe această piaţă.
Au început să îi usture şi pe băieţii americani la buzunare, din cauza maşinilor lor de 15 mii de milioane de centimetrii cubi cu consum de 1500 de litri la sută. Dacă până nu demult râdeau de oricine îşi achiziţiona un Prius...guess what! Prius-ul celor de la Toyota este la ora actuală cel mai căutat model din SUA.
Încă odată ne demonstrază că pe ei îi doare la bască de cât poluează, cât distrug, cât rău fac altora, începe să îi intereseze situaţia doar atunci când îi loveşte “situaţia” direct în cap(de fapt la buzunar).
Acuma întrebarea mea e: dacă americanii sunt mai proşti decât românii(sau aşa ne place nouă să credem), cum se face că ei renunţă la SUV-uri şi la noi în ţară apar din ce în ce mai multe(în special albe, că asta e noua fiţă)? Să fim noi oare chiar mai proşti decât americanii????

2 comentarii:

Anonim 4 iulie 2008 la 14:29  

mai prosti nu cred ca suntem. cred ca e vorba de saturatia pietei. ei conduc jeepuri de 50 de ani, noi de ...15 - 10? in plus in america multe personalitati publice si vedete au reusit sa transforme faza intr-un trend la moda, ceea ce nu e rau. cand si-o schimba nea jiji limuzina in prius, atunci sa stii ca si la romani se va purta masina mica si ecologica.

Anonim 8 septembrie 2008 la 10:37  

Plus ca stii ce zice o masina mare... ca altceva e mica. Si cu cat mai mare masina, cu atat mai mica...Cred ca se cheama ca avem o tara in care aia plini de bani nu stau foarte bine la alte capitole :)))

  © Blogger template 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com | Distributed by Blogger Blog Templates of the Fractal Blog Network 2008

Back to TOP