joi, 7 ianuarie 2010

Acciza pe shaworma și impozitul pe Pepsi

Dacă aș face un concurs anual cu titlul: ”Cum își mai bat joc conducătorii de noi”, McTaxa ar intra în lupta pentru titlu. Ce mai aveau de luat românilor? Păi simplu: pâinea de la gură și eventual aerul. Ei uite că pâinea aproape au luat-o, așadar rămâne aerul. Sunt curioasă dacă în Codul Fiscal ce va cuprinde această taxă va exista o nouă categorie de genul ”Taxe speciale pentru shaworma cu usturoi, ștrudel cu mere și fanta roz”. Nu zic că așa ar trebui să se numească noul capitol al Codului Fiscal, era doar o umilă propunere. Și dacă tot sunt la capitolul propuneri, atunci propun introducerea unor alte taxe, impozite etc., gen:
- taxa pe înjurătură - ar trebui să aducă bani cu gârla la Bugetul Statului, având în vedere că marea majoritate a românilor sunt așa de încântați de tot și de toate încât au numai ”vorbe bune” de spus, în plus odată cu introducerea acestei taxe putem încasa bani și de la minori, având în vedere limbajul ”elevat” de care dau dovadă de cele mai multe ori.
- taxa pe sex - nu va gândiți la prostii, taxa nu se va aplica pe actul în sine, ci pe ”posesiunea” sexului. Să explic: se naște un copil, doctorul îi stabilește sexul, în cazul în care sexul copilului intră în una din următoarele 2 categorii - feminin/masculin - se percepe impozitul pe sex. Va fi un impozit unic și final. În cazul în care sexul aparține altor categorii, impozitul nu se aplică. Evident, în cazul schimbării de sex, impozitul va fi încasat iar, ca la reînmatricularea mașinii.
- taxa de autostradă - va constitui un impozit anticipat, obligatoriu pentru toți cetățenii țării, indiferent de domiciliu, vârstă sau de deținerea în proprietate au unui automobil. Va constitui un impozit anual, în sumă fixă și va avea obiect de impozitare autostrăzile anticipate a fi construite în România, de aici și caracterul ”anticipat” al impozitului.
- asigurarea obligatorie de traversat strada - nu mai dau explicații, că se înțelege despre ce e vorba.
- impozitul pe zilele de concediu - va constitui un impozit progresiv, care va crește odată cu numărul de zile de concediu acordate.
și nu în ultimul rând...
- taxa pe hârtia igienică - cu sloganul ”C-o mână te-ai șters cu ea, cu cealaltă dai taxa”.
Alte idei nu mai am, dar sunt convinsă că m-aș descurca de minune în cazul în care ar trebui să inventez metode prin care să îmi bat joc de cetățenii acestei țări.

2 comentarii:

STAR 14 ianuarie 2010 la 18:30  

Bre, dacă stai să te gândeşti, există şi o parte bună la taxa pe fast food (înafara profitului din buzunarul lor) … si anume că se reduce numărul de boli de obezitate. Te miri de ce mulţi copii au 100 kg de la vârsta de 12 ani. Dacă ei se duc din clasa a 3-a sau a 4-a în excursii prin tot felul de mecuri şi părinţii le dau bani să-şi cumpere toate vrutele şi nevrutele … treptat treptat (inclusiv cu criza asta) se va mai reduce din numărul minorilor care bagă la greu în ei colesterol.

Julie 14 ianuarie 2010 la 19:22  

Ok, nici o problema, dar in cazul asta, eu care nu am probleme nici cu colesterolul si nici nu am 100 de kg, refuz sa platesc o taxa pe fast-food. Imi pastrez in contiuare pozitia exprimata si in cadrul altui post: http://julieareblog.blogspot.com/2008/12/comunismul-cu-fa-capitalist.html
In plus, mi se pare absolut absurd sa introduci noi tipuri de impozite si taxe intr-o tara cu una din cele mai ridicate sarcini fiscale.
In ceea ce priveste scopul acestei taxe, stai linistit, el nu este atat de nobil pe cat ai crede.

  © Blogger template 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com | Distributed by Blogger Blog Templates of the Fractal Blog Network 2008

Back to TOP