sâmbătă, 27 iunie 2009

Despre oameni în general

Mă uimeşte din ce în ce mai mult prostia şi răutatea umană. După cum tot mapamondul ştie (şi poate chiar şi câteva galaxii apropiate), joi a murit Michael Jackson. In opinia mea, el era o personalitate a muzicii pop, o vedetă chiar şi în rândul vedetelor, şi ca atare moartea lui este o ştire cu rating global. Aşa că în mod absolut normal, toate formele de media au prezentat într-un fel sau altul ştirea, iar site-urile abundă cu articole pe această temă. Buuun…nimic ieşit din comun până acum. Mai departe: dacă sunt articole pe site-uri, atunci în mod cert sunt şi comentarii. Şi cum oamenii tind să exagereze, sunt unii care fac o tragedie din moartea vedetei şi ca atare exagerează în păreri de rău. Categoria asta nu deranjează pe nimeni, doar că poate ar trebui să get over it şi să dea next la playlist. Categoria cu adevărat imbecilă de “comentatori” dă commenturi de genul (am selectat câteva comentarii – needitate- de pe un site cu 230 de “păreri”):

“Sa-i fie mormantul greu ca de plumb: Acest tigan cioroi negru ca petrolul brut a trait ca o mascota a clasei superbogatasilor din bransa muzicii industriale. Muzica lui nu intra in categoria Pop, Rock sau folk. Este o muzica de haos, o galagie totala, cu gesturi obscene si public influentat de droguri si alcool.

Lucru manual: .... tara arde si prostii aduc ofrande unui dezaxat. Auzi mare artist.... o masina de facut bani pt unii baieti destepti. Auzi ca s-au indragostit, si-au tras-o, au crescut cu / pe muzica lui. Bai fraierilor ....aia nu era muzica lui! el Era doar maimuta de inaintare a unei uriase industrii!!!!
va merge ia iad : ma uit la mes voastre si vad cit da intunecata ii lumea cine afost acest Michael Jackson un desfrinat si un pedofil homhsexual va merge in iad nu vedeti in juru vostru ca se apropie Apocalipsa noi slavim pe oameni ce aluat cu el?Dumneze sa ne lumineze pe totii

O lege unanima: Acum inteleg de ce in tara asta se aleg numai prosti in functii de conducere, la primarii, la Senat si Parlament. Ca romanii sunt jalnici de idioti. Va meritati soarta de natiune napastuita ! in Albania e de 20 ori mai bine ca in Romania acum in sec XXI. E jale ca dobitocii care se bat cu pumnul in piept ca sint destepti trag la asemenea scursuri ale societatii umane: negrul Jackson. Care acum e doar o carcasa despicata pe o masa rece din Morga din Los Angeles. Matele si organele lui sint decolorate de atitea "vitamine" care le-a luat. Nici o pisica care se perinda pe la picioarele mesei de autopsiere nu a vrut sa linga o bucata de intestin aruncata in scirba pe jos.

Ce tot o dati cu cerurile: nici macar nu a fost crestin nici nu stiu daca a crezut in dumnezeu care ceruri , nu l mai faceti sfant pe asta
bla bla: Un pedofil mai putin la fundutul copiilor, Oare a muscat-o si maimutica aia a lui?

Hmmm: vad ca nu prea va pricepeti:balck sabbath,the doors,iron maiden,mercyful fate,rainbow,john lennon,edith piaf,etc.ei pot fi numiti artisti,nu cei care practica ''muzica'' electronica.mai informati-va.

sa dus dracului: voi Rominii pligeti dupa un om facut din material plastic, dal dracului de fag american, sper sa fie cu Ceausescu in iad sodomit nebun.”

... Mă opresc aici, că dacă ar fi să le scriu pe toate mi-aş ocupa tot spaţiul virtual dedicat blogului. Omu’ a murit şi pace, îmi pasă mai mult sau mai puţin. Îmi pasă însă de faptul că alţii fac umbră la pământ degeaba şi lasă genul ăsta de comentarii pe site-uri. Oamenii ăştia au păreri şi au ocazia să şi le expună... LIBER. Ăsta e riscul libertăţii: eşti liber să fii mai bun, mai decent, mai învăţat, să faci bine, să oferi plusvaloare, să contezi, iar pe de altă parte eşti liber să fii idiot, limitat, vulgar, frustrat, rău, insensibil, ignorant şi totuşi... să contezi şi tu.
Am învâţat ceva din comentariile de mai sus. Am învâţat că lumea e mai mult decât fericită să vadă că celuilalt îi e rău, că lumea e invidioasă şi crudă, că românii sunt un popor care discriminează nu doar în funcţie de rasă, religie, sex şi orientare sexuală (asta e la ordinea zilei), dar că la noi eşti considerat “limitat” şi “inferior” şi dacă asculţi Madonna în loc de Iron Maiden. Am observat că la noi Dumnezeul unora e crud, răzbunător şi selectiv, aşa încât doar ei, adevăraţii “creştini” îl au trecut pe speed dial. În final am observat încă ceva: suntem o naţie de aliteraţi, agramaţi şi analfabeţi (a se observa mai sus) dar care în mod uluitor se pricep la politică, economie, muzică, sport, teorii conspiraţioniste, justiţie, la orice, mai puţin la scrierea corectă în limba română.
Ăştia suntem, şi asta ne defineşte ca oameni – pe unii dintre noi, pe alţii ne definesc alte lucruri şi nu putem decât să rămânem perplecşi în faţa unor astfel de manifestări ale spirutului uman.
Omul...
...este măsura tuturor lucrurilor. (Protagoras)
...este un animal îmblânzit, care, de-a lungul secolelor, a dominat celelalte animale cu înşelăciunea, violenţa şi cruzimea. (Charlie Chaplin)
...nu este doar o fiinţă finită, cum vrea să afirme gândirea contemporană, ci şi o fiinţă infinită; el este infinitul sub o formă finită, sinteza finitului şi a infinitului. Insatisfacţia omului în faţa finitului, aspiraţia sa către infinit sunt manifestări ale divinului în om, sunt mărturia omului în ceea ce priveşte existenţa lui Dumnezeu şi nu doar a lumii. (N.A. Berdiaev)
... este cel care e stăpân pe propria limbă.(Lorenzo Milani)
... este un animal social care îşi detestă semenii. (Eugene Delacroix)
... este un lucru imperfect ce tinde fără încetare la ceva mai bun şi mai mare decât el însuşi. (Descartes)
... este doar o reţea de relaţii şi numai acestea contează pentru el. (Antoine de Saint-Exupery)

V-aţi întrebat vreodată ce se va spune despre voi când veţi muri, ce se va spune despre voi ca oameni? Cât va fi adevăr şi cât minciună şi invidie? Mie mi-e frică de răspuns.

3 comentarii:

Korbu 28 iunie 2009 la 04:50  

comentarii "needitate" ;)) am primit si eu vre-o doua comentarii din acestea, unu din afara de la un user de forum care era impotriva lui MJ si altul din ro, care jumatate l-a laudat si jumatate il injura, nu am inteles nimic.., bineinteles ca nu le-am aprobat..

Julie 28 iunie 2009 la 13:34  

Pai asta e nivelul. Nimeni nu mai e capabil sa accepte ca gusturile sunt diferite si se ajunge la genul asta de reactii cretine :(

Anonim 11 februarie 2010 la 17:23  

Yes exactly, in some moments I can bruit about that I acquiesce in with you, but you may be inasmuch as other options.
to the article there is even now a question as you did in the fall delivery of this beg www.google.com/ie?as_q=plato video to flv converter 4.78 ?
I noticed the utter you have not used. Or you functioning the black methods of inspiriting of the resource. I take a week and do necheg

  © Blogger template 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com | Distributed by Blogger Blog Templates of the Fractal Blog Network 2008

Back to TOP